Pomalý hrnec funguje na principu velmi pomalého vaření, příprava pokrmu v něm podle potřeby trvá čtyři až deset hodin. Ingredience se vaří při teplotě kolem 95 stupňů Celsia.
Suroviny stačí nakrájet, dát do hrnce, zamíchat, přikrýt, nastavit požadovaný teplotní režim, spustit a dále se již o pokrm nezajímat.
Vyjímatelná kameninová nádoba je vyrobena ze speciální kameniny, která umožňuje použití samostatně pro vaření na sporáku nebo na pečení v troubě. Kameninová nádoba udrží potraviny dlouho teplé.
Pomalý hrnec se vyznačuje technologickým prvkem, jehož podstatou je vestavěný obal stěn. Díky tomuto prvku je možné udržet ve vařiči dlouhodobě nízkou a vyrovnanou teplotu a jídlo se nepřipaluje, ačkoliv se vaří dlouho a není třeba míchání. Jídlo se vaří těsně pod bodem varu, uniká tudíž velmi málo par a jídlo je tudíž jemné, šťavnaté a mimořádně chutné.
- Uchovává vitamíny v potravinách
- Snadné používání
Doporučená prodejní cena: 2999 Kč
Popis výrobku
Proč má dušená kuchyně takový úspěch?
Dušením se při vaření, díky nízké teplotě, zamezuje riziko přepálení. Masu dodává tento způsob úpravy vláčnost a umocňuje jeho vůni.
Dušením se vytváří opravdová alchymie chutí a vůní. Díky vaření při nízké teplotě si maso zachovává výjimečnou křehkost. Dušení je také vhodné pro zeleninu. Ta obsahuje vodu a díky tomu se tedy vaří ve vlastní šťávě.
Úspěšné dušení
Připravte a nakrájejte suroviny, namočte vše do tekutiny (např. vývar, voda, víno) a zapněte přístroj. O zbytek se již postará Slow cooker. Vaření je po celou dobu rovnoměrné, poněvadž všude kolem varné nádoby ohřívá vzduch elektrická základna a probíhá při stálé a nízké teplotě. Mezitím, co se jídlo vaří, si vy můžete užívat svých blízkých a přátel. Při stejné teplotě uchovává Slow cooker jídlo v teple do doby, než se otevře poklička.
Fotogalerie
Jak úspěšně zvládnout dušená jídla se Slow cookerem? Postupy a rady:
Zpracování surovin:
V případě, že používáte mražené maso, nechte jej vždy rozmrznout. V některých receptech se k přípravě používá marináda nebo koření, jejichž tekutina maso provoní.
Pro zkrácení času nechte maso naložené v marinádě přes noc. Fazole by se měly namáčet do vody o den dříve, než je použijete k vaření. Vodu z nich posléze vylijte. Rovněž můžete k přípravě pokrmu použít fazole z konzervy, jejichž příprava je časově méně náročná. Optimální čas vaření fazolí: v režimu high 4 hod, v režimu low 8 hod, ne déle.
Certifikáty
Tento výrobek byl akreditován v laboratořích ITC Zlín.
Ke stažení
>> Návod k použití